sâmbătă, 14 august 2010

eclere

Ingrediente pentru aluat:
-1 cana de faina
-1 cana de apa
-1/2 cana de ulei
-4 oua

Mod de preparare:
Se pun la fiert 1 cana de apa cu 1 cana de faina si 1/2 cana de ulei, pana ce se omogenizeaza si arata ca un aluat moale.Aluatul astfel obtinut se lasa la racit cand este rece se adauga cele 4 oua, se ameste bine . Din aluat astfel format punem intr-o punga (cand nu avem instrumente speciale) rupem putin la un colt si punem fasii in tava. Se dau la cuptor la foc mare 10 min si apoi inca 20 min la foc minim.

Ingrediente pentru compozitie:
-1/2 litri lapte
-1/2 pachet margarina
-1 pachet zhar vanilat
-1/2 cana de faina
-1 cana zahar

Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert, dupa ce fierbe adaugam zaharul si margarina si faina (atentie sa nu se formeze cocoloase puteti face ca o crema din lapte racit cu faina apoi adaugati in laptele de pe foc), la sfarsit pentru aroma puteti adauga 1 plic de zahar vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu